הוֹד הַשָּׁרוֹן היא עיר בדרום נפת השרון במחוז המרכז בישראל. היא נוסדה כמועצה מקומית ב-1 בדצמבר 1964[3] עם איחודן של ארבע מושבות שכנות: מגדיאל, רמתיים, כפר הדר ורמת הדר. בשנת 1990 הוכרזה כעיר. העיר גובלת בדרום בפתח תקווה, במערב ברמת השרון וברעננה ומצפון-מזרח בכפר סבא. בנוסף, היא גובלת בשישה ממושבי המועצה האזורית דרום השרון מצפון-מערב וממזרח – גני עם, ירקונה, עדנים, רמות השבים, כפר מל"ל, וגבעת ח"ן. גבולה הפיזי מדרום הוא נחל הירקון. (שטחה המוניציפלי של העיר כולל שטחים ממערב לכביש 4, אך אזור זה אינו כולל יחידות דיור אלא בית עלמין ושטחים חקלאיים בלבד).
בראשית המאה ה-21 גדלה העיר בקצב מהיר הודות לתנופת בנייה. בניגוד לערים שכנות, הוד השרון עדיין מחזיקה בשטחים פתוחים ובשטחים חקלאיים רבים, שחלקם הופשרו לבנייה.
הרי השרון נחשבות למבוקשות מאוד למגורים בישראל ומחירי הדירות בהן הם בין הגבוהים ביותר בארץ. סקירה שמאית שביצע שמאי המקרקעין שמוליק כהן ממשרד SK שמאות המתמחה בליווי פיננסי של יזמים בהקמת פרויקטי נדל"ן, בדקה את מחירי הדירות החדשות (דירות 4 חדרים) בערים המובילות בשרון וההתנהגות שלהם בעשור האחרון בהשוואה למחירים בכל הארץ. הסקירה מתבססת על נתוני רשות המיסים ונתוני הלמ"ס.
הממצאים מראים כי בהוד השרון מחירי הדירות החדשות התייקרו בכ- 66% מבחינת היצע הדירות בעיר, ולפי הלמ"ס בכל העשור האחרון החלו להיבנות בהוד השרון למעלה מ-6,000 דירות. בהרצליה נרשמה עלייה של כ-41% במחירי הדירות החדשות והתחלות הבנייה בעיר בעשור הסתכמו בכ-9,500 – הכי הרבה מבין ערי השרון. ברמת השרון הדירות החדשות התייקרו בכ-42% בממוצע, 3,000 התחלות הבנייה בעיר בעשור האחרון. בכפר סבא מחירי הדירות החדשות עלו בעשור האחרון בכ-36% והתחלות הבנייה בעיר בעשור כ- 5,550. סוגרת את הרשימה העיר רעננה שבין ערי השרון רשמה בעשור האחרון את עליית המחירים הנמוכה ביותר – הדירות החדשות בה התייקרו בכ- 23%, התחלות הבנייה בעיר – 5,600.
*עדכון – ב-27/04/22 אושרה לאחר שנים ארוכות תכנית המתאר לכלל העיר הוד השרון הר/2050, תכנית המאוששת את הידוע לגבי המתחם העתידי לשביל התפוזים, מתחם בו יקומו קצת יותר מ-2000 יחידות דיור, בנוסף לשטחים מצומצמים של תעסוקה ומסחר. שלב הבא הוא הכנת תכנית נקודתית מפורטת למתחם וקידומה בוועדת התכנון. "בדיקת כמות היחידות לעיר" היא רק תירוץ/טענה מיני רבים של עיריית הוד השרון לחוסר קידום מתחמים בעיר, שעם אישורה של תכנית המתאר הר/2050, פעילות או אי פעילות העירייה (שהיא מקדמת המתחמים האיטית בישראל בעשור האחרון) תהיה במוקד לב העניינים.